WWF akademija za prirodu u NP Đerdap

MAJDANPEK, DONJI MILANOVAC – U Nacionalnom parku „Đerdap“ predstavljeni su rezultati WWF Akademije za prirodu, ostvareni kroz saradnju Svetske organizacije za prirodu sa ovim zaštićenim područjem.

Naime, u aktivnostima Akademije, u protekle dve godine, učestvovalo je  više od dve i po hiljade dece i stotinu nastavnika iz pet zaštićenih područja u Srbiji, nacionalnih parkova Đerdap, Tara, Fruška Gora, Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje i Predela izuzetnih odlika Avala.

U okviru Akademije, u kojoj su iz ovog dela Srbije učestvovale četiri ambasadorske škole iz Donjeg Milanovca, Majdanpeka, Kladova i Podvrške, realizovan je program kroz koji su učenici i nastavnici stekli znanja i veštine za aktivno učešće u zaštiti prirode. Pri Nacionalnom parku Đerdap formirana je sekcija Mladi čuvari Đerdapa, a u okviru preduzeća opremljena je i interaktivna učionica.

U Svetskoj organizaciji za prirodu, čija je osnovna misija zaustavljanje uništavanja životne sredine, su zadovoljni saradnjom koju su upravljači zaštićenih područja ostvarili sa polaznicima Akademije za prirodu, koji će znanje stečeno i kroz obuku koju su prošli u istraživačkoj stanici Petnica, nastaviti da šire u sredinama u kojima žive.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *