Za 1.maj besplatan ulaz u „Zoo vrt“

BOR – Kao poklon posetiocima za predstojeći Međunarodni praznika rada, a na inicijativu gradonačelnika Bora, ulaz u Zoo vrt, 1.maja biće besplatan.

Ova turistička destinacija je od nedavno bogatija za novu vrstu majmuna, koji su prilagođeni životu u ograničenom prostoru. Uz njih, ovde žive 72 vrste životinja odnosno 130 jedinki, od egzotičnih do predstavnika naše faune.

 „Zbog ograničenog broja ljudi prolećno uređenje vrta je ove sezone malo zakasnilo. Zahvaljujući Nacionalnoj službi za zapošljavanje, na poslovima javnih radova ovde je angažovano dodatnih 10 osoba, tako da se ovaj posao, na zadovoljstvo posetilaca, privodi kraju. Novi majmuni „Kapućini“ će svakako biti velika atrakcija za najmlađe, a nadajmo se da ćemo i uvećati pojedina stada. Sa druge strane, nismo menjali ni cenu ulaznica, ostala je simboličnih 100 dinara, a mlađi od 12 godina, uz pratnju odrasle osobe, ne plaćaju posetu“, istakla je Slađana Savić, PR JP „Zoo vrt“ Bor.

Radno vreme Zoo vrta u letnjem periodu je od 10 do 20 sati. Prema rečima nadležnih, broj turista se iz dana u dan povećava, a uskoro se očekuju i organizovane posete, pre svega đačke ekskurzije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.