Za 37 programa i projekata udruženja u Opštini Majdanpek 8 miliona dinara

MAJDANPEK – Za finansiranje 37, na konkurs pristiglih, programa i projekata udruženja od javnog interesa za Opštinu, u ovoj godini, biće izdvojeno blizu osam miliona dinara, čulo se na današnjoj sednici Opštinskog veća Majdanpek.

Pored toga, usvojena je i Odluka o pogrebnim delatnostima, kojom je  propisan način obavljanja ove delatnosti u Majdanpeku, što do sad nije bio slučaj. Na dnevnom redu našle su se i izmene Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Donji Milanovac“, uslovljene uređenjem prostora oko pristaništa koje pripada Lučkoj kapetaniji, kao i Javnog preduzeća za puteve i građevinsko zemljište Majdanpek, kojem je u nadležnost preneta kontrola pasa lutalica.

Ovaj sve veći komunalni problem ne samo u Majdanpeku, već i u Donjem Milanovcu i selima opštine rešićemo izgradnjom prihvatilišta za pse, koje smo planirali na području Ravne reke, nadomak Majdanpeka, tri kilometra od puta. Tu bi se preduzeće, koje bude bilo zaduženo za ovaj posao, brinulo o psima lutalicama, koji bi bili smešteni po svim propisima i standardima“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Popović je, takođe, obavestio članove Veća o primedbi koju je prilikom nedavne posete Majdanpeku, izneo ministar za omladinu i  sport Vanja Udovičić, koji je rekao da se mora promeniti Pravilnik o raspodeli sredstava u oblasti sporta i uskladiti sa važećim Pravilnikom Ministarstva i Zakonom o sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *