Za borski sport 2020. godina tuge i uspeha

0

BOR – Za borski sport 2020. godina bila je i tužna i uspešna. Samo nekoliko meseci pošto je treći put osvojila evropsko prvenstvo u streljaštvu, tragično je u 31. godini preminula Bobana Momčilović Veličković, najuspešniji borski sportista u istoriji, višestruki prvak Evrope i olimpijski reprezentativac Srbije.

Sa druge strane i pored aktuelne epidemiološke situacije, zbog koje je došlo do prekida prvenstva u martu i aprilu, ekipni i pojedinačni sport imali su dobre rezultate. Rukometašice Bora vratile su se u najjači rang takmičenja kod nas Super ligu Srbije i plasirale se među četiri najbolje ekipe u kup takmičenju. Košarkaši Bora plasirali su se u Drugu ligu Srbije, što je najveći klupski uspeh u istoriji, a drugi košarkaški klub iz Bora Rudar 1903 takođe se plasirao u viši rang, Prvu regionalnu ligu Srbije. Velike uspehe i sve bolje rezultate ostvarili su mladi borski kik bokseri. Realizovane su i značajne investicije, kaže Igor Janković, član gradskog veća u Boru zadužen za sport. Završeno je uređenje odmarališta na Savači i zamenjen parket u maloj sali Sportskog centra čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za treniranje.

Sufinansiranje sportskih klubova i ulaganje u sport biće nastavljeno i u 2021. godini, kažu u lokalnoj samoupravi, u zavisnosti od priliva i sredstava i mogućnosti koje budu bile u gradskom budžetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *