Za čistiju životnu sredinu

BOR – Članovi organizacija Alternativa Bor i Dom omladine započeli su akciju čišćenja divlje deponije na Starobanjskom putu u naselju Metalurg u Boru. Plan je bio da akcija bude jednodnevna, ali zbog velike količine otpada ona će trajati još nekoliko dana.

Započeli smo akciju misleći da ćemo je završiti danas ali je zaista velika količina otpada. Do sada smo prikupili tridesetak džakova smeća, što nije ni deseti deo otpada koji se ovde nalazi. Zato pozivamo građane, pre svega meštane ovog naselja, ali i članove drugih omladinskih organizacija da nam se priključe i pomognu u čišćenju“, istakao je Nikola Stojković, predsednik organizacije „Alternativa“ Bor

Dvadesetak mladih i vrednih ljudi koji su samoinicijativno odlučili da očiste ovaj deo grada apelovalo je na meštane Metalurga i ostale građane koji prolaze ovom deonicom da prestanu da bacaju cmeće kraj puta i na taj način osim što zagađuju životnu sredinu, narušavaju i izgled ovog dela grada. Iz Alternative Bor, omladinske organizacije koje se bavi zaštitom životne sredine, poručuju i da će akcije čišćenja divljih deponija ali i mnoge druge aktivnosti u cilju očuvanja prirode biti nastavljene i u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *