Za mere poljoprivredne politike u opštini Majdanpek – 39 miliona dinara

MAJDANPEK – U Fondaciji za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek su zadovoljni 2019. godinom, s obzirom na to da je s uspehom realizovan još jedan Program mera poljoprivredne politike, za šta su u prošloj godini bila udvostručena budžetska sredstva.

Uloga Fondacije ogledala se i u obilasku seoskih mesnih zajednica i informisanju poljoprivrednika o aktuelnim konkursima i podsticajima koji se nude.

Smatram da je na ovaj način poljoprivrednicima u velikoj meri olakšano samo prijavljivanje za neku od podsticajnih mera. Tokom naših obilazaka mi smo nosili sve neophodne prijave, obrasce i umnogome pojednostavljivali posao poljoprivrednicima, čija je jedna od osnovnih zamerki upravo velika papirologija, zbog koje su mnogi često i odustajali“, kaže Jasmina Stefanović, v.d. direktora Fondacije za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek.

Pored velikog interesovanja za umatičena stada ovaca i nabavku poljoprivredne opreme, u prošloj godini, poljoprivrednici sa područja opštine Majdanpek bili su zainteresovani i za plastenike, a aktivirala su se i ribarska udruženja iz Donjeg Milanovca.

Sveukupno za realizaciju Programa mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opština Majdanpek je, u prošloj godini, izdvojila 39 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.