Za sedam i po godina rada borski ZOO vrt posetilo pola miliona ljudi

0

Za sedam i po godina rada Zoološki vrt u Boru posetilo je pola miliona dece i odraslih. Najmlađi ZOO vrt u Srbiji za ovogodišnju letnju sezonu, pripremio je brojne novine, a posetioci će osim odraslih jedinki više od 70 vrsta divljih životinja, moći da vide i nekoliko mladunaca.

BOR – Pripreme za letnju sezonu u borskom Zoološkom vrtu su završene. Kako bi omogućili posetiocima da na pravi način uživaju u ovom ambijentu, zaposleni su i ove godine pripremili brojne novine.

Uvek se trudimo da ubacimo nešto novo. Nadam se da ćemo uspeti da nabavimo neku novu životinjsku vrstu, jer do sada je svake godine bilo novina. Trudimo se da sredimo vrt. Prošle godine smo više od 50 odsto vrta sredili, kaveze reparirali, ofarbali novom bojom, zahvaljujući ljudima sa javnih radova koje smo i ove godine dobili, pa se nadamo da ćemo uspeti da sredimo i drugu polovinu zoo vrta“, kaže Slađana Savić, portparol Zoološkog vrta u Boru.

Borski zoološki vrt koji broji 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki, dobio je i nove stanare.

Ono što mališane može da obraduje je da zoološki vrt i ove godine ima dosta beba. Imamo nove četiri patuljaste koze, a od pre dva dana i malog kozoroga. Posetioce oduševljava to što mogu da vide i podmladak, što pokazuje da životinjama odgovara ovaj ambijent i da zaposleni u zoo vrtu vode računa o životinjama, čim se one razmnožavaju”, ističe Slađana Savić, portparol Zoološkog vrta u Boru.

Zoološki vrt otvoren je i za pojedinačne i za grupne posete, a uslovi su isti kao i prethodnih godina.

Cena ulaznice se nije menjala. Za sve posetioce cena je i dalje 100 dinara, a deca do 12 godina ne plaćaju kartu. Radno vreme je od 10 do 20 časova” dodaje Slađana Savić, portparol Zoološkog vrta u Boru.

Zoološki vrt u Boru najmlađi je ZOO vrt u Srbiji. Otvoren je decembra 2011. godine i od tada do danas posetilo ga je pola miliona dece i odraslih. Osim divljih životinja, vrt ima i staze za šetnju, igralište za decu, a za posetioce su otvoreni i kafić i suvenirnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *