Za sufinansiranje informisanja iz budžeta Opštine Majdanpek 2,5 miliona dinara

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek, dalo je, između ostalog, na današnjem zasedanju, saglasnost na konačnu Odluku o dodeli učeničkih i studentskih stipendija, po kojoj će Opština Majdanpek u tekućoj školskoj godini stipendirati 34 učenika i studenata.

Usvajanjem Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnim preduzećima dat je rok od 30 dana od isteka tromesečja da na predviđenim obrascima dostave izveštaje o poslovanju.

Osim toga, usvojena je i Odluka o raspoređivanju sredstava za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, namenjenih projektnom sufinansiranju u 2019. godini. Od ukupno 2,5 miliona dinara, koliko je predviđeno za ove namene, 2 miliona 425 hiljada dinara biće raspoređeno za video, audio, štampane i digitalne medijske sadržaje, dok je 75 hiljada dinara planirano za pojedinačna davanja. Tekst javnog konkursa biće objavljen u „Timočkim novinama“,  22. februara, poslednji rok za dostavljanje prijava je 11. mart, a kompletan posao trebalo bi da bude završen u roku od 45 dana od dana objavljivanja konkursa.

Članovi veća utvrdili su i tekst Odluke o objavljivanju javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata udruženja građana, a data je i saglasnost  da se postojeći ultrazvučni kabineti u Majdanpeku i Donjem Milanovcu daju u zakup dva puta mesečno, odnosno svake druge subote, za rad radiologa ovlašćene klinike. 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *