BOR-Sneg, koji je prethodnih dana padao na teritoriji grada Bora, stvorio je uslove  za nastavak zimske sezone na Crnom Vrhu. Ljubitelji zimskih sportova jedva su dočekali nove padavine i u velikom broju pohrlili na ovu planinu. Zadovoljni su uslovima, samo bi trebalo, kažu oni, malo više snega. Za sada ga na stazama ima dvadesetak centimetara.

„Na planinu Crni Vrh dolazim decenijama. Volim ovaj sport, skijam od malih nogu, a sada sam ušao u sedmu deceniju“, kaže posetilac iz Brestovca.

Najviše mi se isplati da dodjem na Crni Vrh, jer je najjeftinije, ski pas košta samo 300 dinara“, dodaje skijaš iz Žagubice.

 U Sportskom centru kažu da su se dobro pripremili za zimu, ali do sada je skijalište bilo otvoreno samo nekoliko dana, jer nije bilo snega.

Obe staze su u funkciji, žičara i sidraš lift rade, tako da smo spremni. Posećenosr je dobra, po 200 skijaša svakoga dana je ovog vikenda došlo na Crni Vrh“, rekao je Vladimir Dimitrijević, poslovođa skijališta na Crnom Vrhu.

Posećenost je radnima danima manja, ali u Sportskom centru su zadovoljni brojem skijaša, tim pre jer, osim iz Bora, na Crni Vrh dolaze zaljubljenici u planine iz cele Srbije. Osim kvalitetne staze, skijaši imaju uslova i da predahnu. Na raspolaganju su i dva ugostiteljska objekta koja im nude sve vrste pića. I u njima smo zatekli velikui gužva. S obzirom na ovakvo interesovanje sve dok ima snega skijalište na Crnom Vrhu radiće svakodnevno od deset do 16 sati, kažu odgovorni.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *