Za zapošljavanje u Majdanpeku: 5,5 miliona dinara

MAJDANPEK – I u opštini Majdanpek velika nezaposlenost je jedan od vodećih problema. Prema poslednjim podacima, na posao u opštini Majdanpek čeka 1844 lica i više od polovine čine žene, dok je po kvalifikacionoj strukturi najviše onih sa trećim, odnosno četvrtim stepenom stručnosti. Kako bi bar delimično ublažila nezaposlenost, čija stopa iznosi 17,56 odsto, Opština Majdanpek je i ove godine donela Lokalni akcioni plan zapošljavanja,

„Po preporuci resornog ministarstva i Nacionalne službe zapošljavanja ove godine akcenat je stavljen na teže zapošljive kategorije“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

„Planom su predviđena četiri programa i to podrška samozapošljavanju, za šta će se odobravati jednokratni iznos od 180 hiljada dinara, zatim dodatna podrška novom zapošljavanju i samozapošljavanju, od 50 hiljada dinara po korisniku, javni radovi i javni radovi u oblasti održavanja i obnavljanja infrastrukture, gde će angažovana lica dobijati mesečnu naknadu od 18 hiljada dinara“, naglašava Cakić Mladenović.

Za realizaciju ovih programa Opština Majdanpek će iz budžeta ove godine izdvojiti 5,5 miliona dinara, dok će Republika sufinansirati još 990 hiljada dinara.

Konkursi će uskoro biti objavljeni, a više informacija nezaposleni mogu dobiti u Službenom listu Opštine, objavljenom u sredu, 28.marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *