Zaštitne maske za meštane Slatine, Brestovca i Metovnice

BOR – Predstavnici kompanije „Rakita Exploration“ donirali su zaštitne maske meštanima Slatine, Brestovca i Metovnice. S obzirom na to da projekat izgradnje rudarske infrastrukture na potezu Čukaru Peki ima najviše uticaja na ova tri borska sela, kao i da je saradnja sa lokalnim stanovništvom na visokom nivou, kompanija je na ovaj način želela da pomogne žiteljima u borbi sa virusom Covid-19. Reči zahvalnosti u ime svih žitelja ova tri sela uputio je Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.

I pored toga što je ukinuto vanredno stanje ove maske će nam mnogo značiti. Još više nam znači saradnja koju imamo sa kompanijom Rakita, sa kojom realizujemo mnoge projekte. Sada su to zaštitne maske. Svaki član domaćinstva bi trebalo da dobije po 4 maske“, rekao je Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica.

Pokazuje se da je kompanija Zijin odgovorna kompanija. Brine o gradu Boru, ali i o selima. Ovog puta reč je o donacii zaštitnih maski. Siguran sam da će se uspešna saradnja između grada i Zijina nastaviti i u narednom periodu, pre svega kroz društvenu odgovornbost i brigu. Sve u cilju da o našim  žiteljima i grada i sela ima ko da brine i da im pomogne“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Distrubicija ove zaštitne opreme trajaće nekoliko dana s obzirom na razuđenost gazdinstava na ovom području. Na terenu će biti volonteri i predstavnici mesnih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *