Zatvorene pijace u Zaječaru

ZAJEČAR – Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, Javno komunalno preduzeće „Higijena“ Zaječar poslalo je Saopštenje prodavcima u kome se kaže da pijaca u Zaječaru do daljeg neće raditi. U Saopštenju ovog preduzeća se kaže da pijace na teritoriji grada Zaječara za vreme vanrednog stanja neće raditi, a da će se snabdevanje građana voćem i povrćem obavljati preko maloprodajnih objekata i piljara.

Zakupci tezgi na zelenoj pijaci jutros su mogli da pokupe svoju robu, bez prava prodaje.

Osim zelene, zatvorena je i robna pijaca preko puta stare autobuske stanice, a i oko jedne i druge pijace obmotana je zaštitna traka i istaknuta su upozorenja. Prodavcima na robnoj pijaci međutim nije jasno zašto su oni morali da uklone robu iz tezgi, imajući u vidu da se ne radi o kvarljivoj robi.

U redu je da se zatvori sve, tako i treba, nego mi nije jasno zbog čega sad praznimo robu. Ne znam ni gde ćemo ni šta ćemo, a dažbine idu“, kaže jedan od prodavaca koga smo zatekli kako skuplja robu.

Za sada se ne zna gde će ubuduće biti robna pijaca, a što se zelene pijace tiče, prema rečima gradonačelnika Zaječara i komandanta Štaba za vanredne situacije, Boška Ničića ove mere na snazi su do daljeg, a kasnije će se razmotriti mogućnost da zelena pijaca radi samo pijačnim danima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *