Zaustavljeno asfaltiranje

BOR-Početak asfaltiranja u Boru i selima  je ove godine kasnio, a i radovi su bili usporeni, tako da planirani kilometri puteva nisu  završeni. Od predviđenih 26 miliona za asfaltiranje u selima, utrošeno  je 16 miliona dinara, dok je iz gradskog budžeta za ulice u Boru predviđeno 130 miliona dinara.

Ove godine je asfaltiranje počelo mnogo kasno, jedan od razloga su izbori, a nakon toga se „desila“ javna nabavka. Nisam zadovoljan dinamikom radova preduzeća „Štrabag“. Uradili smo velike ulice kao što su „3.oktobar“, „Đure Đakovića, zatim u Boru-2, asfaltirali smo trotoare, sve ono što je bilo prioritetno. Nije to malo u odnosu na sve što je planirano celom javnom nabavkom. Ostale su nezavršene, pre svega, ulice u nekim selima, ali  moramo da završimo javnu nabavku zbog vremenskih uslova. Radove ćemo nastaviti naredne godine, a to ukazuje i petogodišnji plan uređenja“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na osnovu petogodišnjeg plana uređenja grada predviđeno je da se u 2019. iz gradskog budžeta za asfaltiranje izdvoji 200 miliona dinara. Od ovog novca u planu je  asfaltiranje novih i rekonstrukcija postojećih ulica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *