Završen jesenji deo prvenstva fudbalera u Zoni istok i kuglaša

Proteklog vikenda završen je jesenji deo prvenstva u fudbalskoj Zoni istok i Prvoj ligi Srbije za kuglaše. U ostalim ligaškim takmičenjima, borske ekipe imale su polovičan uspeh.

BOR – Košarkaši Bora poraženi su u devetom kolu Druge lige Srbije na domaćem terenu od prvoplasiranog Borca iz Zemuna 77:70, u poluvremenu 30:26. Borac i Radnički su sa devet pobeda na prvom mestu u ovom rangu takmičenja, dok je Bor na dnu tabele, na pretposlednjem mestu sa jednom pobedom i osma poraza.

Poražene su i košarkašice Rudara 1903 u Beogradu od Radničkog 75:67, u šestom kolu Druge lige Srbije. Sa svih šest pobeda Proleter je na prvom mestu, Radnički, Ras i Karaburma dele pozicije od drugog do četvrtog mesta sa deset bodova, dok je Rudar na deobi devetog i desetog mesta sa Paraćinom sa 7 bodova

Rukometaši Bora igrali su na svom terenu nerešeno 31:31 sa boljevačkim Rtnjem u derbi utakmici vrha tabele devetog kola Prve regionalna lige. Rtanj je ostao jedina neporažena ekipa sa 14 bodova iz osam utakmica. Drugo i treće mesto dele Zaječar sa 13 bodova iz devet utakmica i Jastrebac sa istim brojem bodova, ali i utakmicom manje, dok je Bor četvrti sa 12 bodova.

Jesenji deo fudbalskog prvenstva u Zoni istok je završen. Bor je na svom terenu savladao Balkanski iz Dimitrovgrada 4:0, Zlot je takođe kao domaćin poražen od Timoka 3:0, a Slatina je na gostovanju poražena na gostovanju od Lužnice 6:2. Titula jesenjeg prvaka pripala je Timoku koji je jedina neporažena ekipa. Bor je na deobi drugog i trećeg mesta sa Tanaskom Rajićem sa 34 boda, devet manje od Timoka. Slatina deli osmo i deveto mesto sa Balkanskim sa 20 bodova, a Zlot pretposlednji 15 sa sedam.

U pretposlednjem kolu Borske okružne lige Brestovac je na svom terenu pobedio Miloševo 4:3, Blizna je pobedila Šarbanovac 3:1, a isti rezultat bio je i na utakmici između Poreča i Krivelja. Na tabeli vodi Mala Vrbica sa 32 boda. Nemetali, Brestovac i Radnički dele sedmo, osmo i deveto mesto sa 22 boda, Šarbanovac je deseti sa bodom manje, a Krivelj deli pozicije od 13. do 15. mesta sa Poletom i Porečom sa sedam bodova.

Kuglaši borskog Bakra poraženi su u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Prve lige Srbije od jesenjeg prvaka, ekipe Metalca iz Gornjeg Milanovca 3438:3409 oborenih čunjeva. Bakar je sa 10 bodova ovaj deo prvenstva završio na deobi četvrtog i petog mesta sa Tehnohemijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.