Završetak vodovoda u Šarbanovcu sredinom avgusta

BOR-U dva rejona „Nestorov potok“ i „Baba Jona“ u Šarbanovcu  i kod autoputa u Šarbanovcu Timok, kod Bora, projektom je predviđena izgradnja vodovoda u dužini od oko pet i po kilometara.  Radovi su počeli pre oko mesec dana i preostala je da se završi  još najduža deonica u Nestorovom potoku.

Radove smo počeli u Šarbanovcu „Timok“ i tamo smo ugradili 400 metara mreže za 12 domaćinstava.  Nakon toga u rejonu“ Baba Jona“ 880 metera za 16 domaćinstava i sada imamo najdužu deonicu od 2.700 metara u „Nestorovom potoku“ za 16 domaćinstava. Ukupno je 48 domaćinstava ovim projektom obuhvaćeno. Radovi će biti završeni sredinom avgusta, a nakon toga predstoji ispiranje mreže“, rekao je Goran Topalović, tehnički direktor u JKP Vodovod Bor

Za meštane Šarbanovca priključak na glavni vodovod  je znatno jeftiniji.

Meštani će plaćati po šest hiljada dinara, jer su značajna sredstva uložili kroz samodoprinos“, dodao je Topalović.

Završetkom ove tri deonice konačno će biti  privedena kraju izgradnja kompletnog vodovoda u Šarbanovcu koja je započeta devedesetih godina. Vrednost ove poslednje investicije je sedam i po miliona dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta Grada Bora. Da bi ispoštovali predviđene rokove ekipe Vodovoda rade po 12 sati dnevno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.