Zbog jakog nevremena većina sela bila u mraku

BOR-Sinoćnje nevreme, praćeno jakim vetrom i kišom, nanelo je štete i u selima na području Bora. Velike  posledice pretrpela  je elektromreža, pa je veći broj sela u mraku od sinoć.

Bez električne energije sinoć su ostali Tanda Luka, Bučje Metovnica Šarbanovac, a u međuvremenu je Zlot dobio struju. Pao je takođe i dalekovod koji napaja Slatinu, Donju Belu Reku i Bučje U stalnoj sam vezi sa direktorom EDB-a u Zaječaru i sa lokalnim rukovodiocima. Dali su obećanje da će danas završiti taj posao“, rekao je predsednik Grada Bora Aleksandar Milikić .

Osim radnika Eleketroprivrede ,  na terenu su bile i ekipe borskih javno komunalnih preduzeća, jer je jak vetar lomio grane čak  i drveća, a problem je bila i atmosferska kanalizacija. U Brestovcu je vetar polomio drvo staro, po rečima meštana, više od 500 godina, debljine oko šest metara. Reč je o topoli koja je potpuno istrulila i pretila je meštanima duže vreme.  Sada je najvažnije da niko nije stradao, a i šteta nije velika, kaže Slobodan Trujkić u čijem dvorištu je pala topola.

Najkritičnije su poslednje dve godine, plašili smo se da neko ne nastrada.Sada nam je laknulo, topola je konačno pala, a za štetu ćemo lako“, dodao je još Trujkić.

Intervenisaćemo u skladu sa našim ovlašćenjima, obezbediti uslove da se drvo ukloni i sa meštanima otkloniti štetu koja je nastala“, dodao je Milikić.

Očekuje se, kaže Milikić, da će  tokom dana posledice nevremena u  većini sela biti sanirane. Srećom u Boru veće štete zbog kiše i vetra gotovo da nije ni bilo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.