Zbog nemara stanara često zapušeni odvodi u Majdanpeku

0

Od ukupno 195 stambenih zajednica u Majdanpeku ugovor o tekućem održavanju sa Javnim preduzećem za stambene usluge sklopilo je njih 90. Prema rečima Gradimira Đurića, v.d. direktora ovog preduzeća najčešće intervencije zbog kojih se izlazi na teren odnose se na pročišćavanje zapušenih vodovodnih i kanalizacionih cevi.

MAJDANPEK – Nakon stupanja na snagu novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, 2018. godine, od ukupno 195 stambenih zajednica u Majdanpeku ugovor o tekućem održavanju sa Javnim preduzećem za stambene usluge sklopilo je njih 90.

Najčešće intervencije zbog kojih naši radnici izlaze na teren odnose se na pročišćavanje zapušenih vodovodnih i kanalizacionih cevi. Osim starosti vodovodne instalacije, jedan od glavnih razloga za ove česte komunalne probleme jeste nemar stanara, koji neretko ne vode računa o tome šta se baca u odvod“, kaže Gradimir Đurić, v.d. direktora JP za stambene usluge.

Što se tiče saradnje sa upravnicima stambenih zajednica, među kojima su i tri profesionalna, ona je uglavnom korektna, dodaje Đurić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *