Zbrinut bolesni meštanin iz zavejanog zaseoka Kopana Glavica

MAJDANPEK – Volonteri Crvenog krsta Majdanpek, u saradnji sa  predstavnicima lokalne samouprave, uspeli su, uz pomoć motornih sanki, da dođu do zavejanog zaseoka Kopana Glavica i zbrinu bolesnog meštanina, koji je potom zadržan u bolnici. Inače, u ovom delu majdanpečke opštine, prema selu Miroč put je tokom dana probijen, ali stalni snežni nanosi ne dozvoljavaju normalno odvijanje saobraćaja. Što se ostalih putnih pravaca tiče, situacija se polako normalizuje, tako da su od jutros počeli ponovo da saobraćaju autobusi  na liniji Majdanpek – Negotin, kao i autobusi prema Vlaolu, dok su svi lokalni putevi i dalje neprohodni.

Najteža situacija je na lokalnim putevima koji su i dalje u potpunosti neprohodni, ali se čine napori da se do najugroženijih domaćinstava ipak stigne“, kaže Srećko Nikolić, zamenik predsednika Opštine Majdanpek. „Osim na Miroču, izuzetno teška situacija je i na području Mesne zajednice Topolnica, odakle je stigao poziv za dopremanje lekova i hrane. Pored mehanizacije Preduzeća za puteve na raspolaganju su nam i jedne motorne sanke, kojima se stiže do udaljenih i ugroženih domaćinstava, a pomoć u raščišćavanju snega daju i sami meštani“, dodaje Nikolić.

Za sutra je, inače, zakazana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojoj će osim sagledavanja trenutnog stanja na terenu, biti predočena zaduženja u smislu preventivnih aktivnosti, koje treba preduzeti nakon naglog topljenja snega, koje se najavljuje za narednu nedelju.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/Ht4_NnjuHZ0″ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *