Željko Tanasković uručio sportsku opremu vlaolskoj osnovnoj školi

0

VLAOLE- U okviru programa “Opremimo škole opremom i rekvizitima”, ministartsva za omladinu i sport i saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković, predsednik Saveza, uručio je vrednu i savremenu sportsku opremu Osnovnoj školi “Miladin Bučanović” u Vlaolu .

“Misija Saveza za školski sport je uključivanje što više školske dece u bilo koji oblik fizičkog vežbanja i pružanje podjednakih uslova svim učenicima za bavljenje sportom”… rekao je prilikom uručivanja opreme vlaolskoj  osnovnoj školi Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski Srbije i proslavljeni srpski odbojkaš.

Osim dva gola za rukomet, dve košarkaške konstrukcije i odbojkaške mreže, poklonjena oprema, vrednosti 600 hiljada dinara, sadrži i 40 lopti, za rukomet, odbojku, fudbal i košarku.

“Dobijena oprema mnogo će značiti našoj školi, koju pohadja 85 djaka u matičnoj školi i odeljenjima u Jasikovu i Leskovu, tim pre što godinama nije nabavljeno ništa od opreme za nastavu fizičkog vaspitanja”, rekao je Perica Paunović, direktor ove obrazovne ustanove. 

Na vrednoj sportskoj opremi zahvalio se i Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek, koji je naglasio da je ove godine iz  budžeta za školski sport izdvojeno milion dinara, što će, takođe, biti upotrebljeno za  opremanje i realizaciju  sportskih aktivnosti u okviru škola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *