Ženski rukometni i košarkaški klub od posebnog značaja za opšinu Bor

BOR – Opština Bor je za programsko sufinansiranje sporta u 2018. godini namenila 45 miliona dinara. Novina u godišnjem programskom sufinansiranju jeste i odabir klubova od posebnog značaja za opštinu Bor.

Odlukom Opštinskog veća dva kluba sa teritorije opštine Bor su proglašena za klubove od posebnog značaja za Opštinu Bor. To su Ženski juniorski rukometni klub „Bor RTB“ i Košarkaški klub Bor. Prilikom donošenja ove odluke rukovodili smo se kriterijumima koje je Zakon propisao, prema kojima su se ova dva kluba istakla u odnosu na sve ostale i budžetom opštine Bor predviđeno je oko devet i po miliona dinara za funkcionisanje ove dve sportske organizacije„, kaže Igor Janković, član Opštinskog veća opštine Bor zadužen za sport.

Osim ova dva sportska kluba, koja se takmiče u najvišem rangu i svojim rezultatima su u prethodnom periodu uspešno promovisala opštinu Bor u domaćim i međunarodnim takmičenjima, ove godine iz budžeta će biti finansirano i devet posebno značajnih sportskih manifestacija, koje su pozitivno uticale na afirmaciju i razvoj sporta u opštini Bor.

Prilikom donošenja odluke o manifestacijama, takođe su primenjeni kriterijumi u Pravilniku o programskom finansiranju sportskih manifestacija. Prema kalendaru u 2018. godini predviđena je sufinansiranje devet manifestacija: Novogodišnji turnir u malom fudbalu, Noćna liga u malom fudbalu – Sveti Ilija Zlot, Šestoavgustovski turnir u malom fudbalu, Turnir u uličnom basketu, Memorijalni turnir – Novica Pauljičić, Crnovrški polumaraton, Aero skup – Fly in, Plivačko takmičenje – Koper kup, Međunarodni džudo turnir – Srećno“,  dodaje Igor Janković, član Opštinskog veća opštine Bor zadužen za sport.

Za organizaciju manifestacija je predviđeno oko 1,4 odsto planiranih sredstava, odnosno oko 700.000 dinara.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/3wb5DRzkn70″ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *