„Ziđin Mining“ rekonstruiše put prema Metovnici

BOR – Predstavnici kineske kompanije „Ziđin Mining“ i lokalne samouprave u Boru razgovarali su na sastanku u Skupštini grada o aktuelnim problemima koje izazivaju pripreme za početak eksploatacije rudnika Čukaru Peki u borskim seoskim mesnim zajednicama i na putnoj infrastrukturi.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića u naredne dve do tri nedelje trebalo bi da počne rekonstrukcija puta od skretanja prema borskom aerodromu prema Metovnici, koji je u veoma lošem stanju zbog prolaska teških kamiona, a troškove će snositi kompanija „Ziđin Mining“.

Takođe, razgovaralo se i o problemu klizišta koje se pojavilo u Slatini i delu puta koji je napravljen kroz privatno zemljište, kaže Milikić i dodaje da su predstavnici kompanije Ziđin razgovarali sa oštećenim meštanima, da je urađena procena štete i da su u toku pregovori o nadoknadi štete ili otkupu zemljišta.

Ovo su ujedno i neki od najznačajnijih problema koji su istaknuti na nedavnom sastanku lokalne samouprave sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.