Ziđin obnavlja izgorelu kuću porodice Đudić u selu Debeli Lug

MAJDANPEK, DEBELI LUG – Dve godine nakon nezapamćenih poplava  koje su zadesile meštane Debelog Luga, nadomak Majdanpeka, porodica Đudić, iz ovog sela doživela je još jednu nesreću. Naime, njihova kuća prošle nedelje izgorela je u požaru, nakon čega su Duško Đudić, i njegovi stari i bolesni roditelji ostali bez krova nad glavom.

Odmah po dobijanju informacije o nesreći koja je zadesila ovu porodicu reagovala je kompanija Ziđin, koja je obezbedila materijal i radnike koji već uveliko saniraju kuću.

Prilikom današnje posete Debelom Lugu, direktor Rudnika bakra Majdanpek Đen Hejuan je izrazio žaljenje zbog nesreće koju je doživela ova porodica, napominjući da je solidarnost uvek krasila rudare i da je ovo samo još jedan dokaz njihove želje da se integrišu u lokalnu zajednicu, te da će uvek biti tu za sve one kojima je pomoć potrebna.

Stara kineska izreka kaže – kada je jedan čovek u nevolji svi ljudi sa strane dolaze da pomognu. Zato smo danas tu da pomognemo ljudima u nevolji, posebno zbog zime koja je na pragu. Učinićemo sve da se život brzo vrati u njihov dom“, rekao je direktor RBM Jian Heyuan.

Zbog stresa i infarkta koji je, u noći kada se desio požar doživela, majka Stevanka se nalazi na internom odeljenju majdanpečke bolnice, dok je 86-godišnji Ilija, težak dijabetičar zbrinut kod rođaka u selu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.