Značajan porast turista u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Preko 70 hiljada posetilaca praistorijskog lokaliteta „Lepenski Vir“, rekordnih osam hiljada posetilaca Rajkove pećine i 250 velikih, rečnih kruzera, sa desetinama hiljada inostranih turista, na najslikovitiji način ilustruju prošlogodišnju turističku sezonu u opštini Majdanpek.

I u novu, 2020. godinu turistički poslenici ove opštine ušli su sa velikim planovima, a jedan od najznačajnijih je svakako nastavak trenda povećanja broja gostiju za 10 odsto.

Pored evidentno ogromnog turističkog potencijala, jedan od načina privlačenja turista je i stalna prisutnost na tržištu, odnosno sajamskim manifestacijama. Prva prilika za to biće veliki Beogradski sajam turizma u februaru, gde će se Turistička organizacija opštine Majdanpek, predstaviti u okviru objedinjene ponude Donjeg Podunavlja.

Sledeća prilika za predstavljanje je Beogradski sajam, koji nam je veoma bitan, s obzirom na to da nam najveći broj domaćih turista dolazi iz Beograda i Novog Sada. Poslednja sajamska manifestacija na kojoj ćemo učestvovati je Sajam turizma u Kragujevcu, koji potencira etno turizam, za koji smo i mi veoma zainteresovani“, kaže Predrag Radaković, v.d. direktora TOOM.

Jedna od aktivnosti turističkih poslenika opštine Majdanpek odnosiće se i na poslove vezane za kategorizaciju novih ležajeva u privatnom smeštaju, posebno u seoskim sredinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *