Značajna ulaganja u putnu infrastrukturu i omladinski sport

MAJDANPEK – Današnju posetu Majdanpeku potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za građevinarstvo, infrastrukturu i saobraćaj Zorana Mihajlović i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić, počeli su u Sportsko rekreativnom centru „6. avgust“ koji se rekonstruiše zahvaljujući sredstvima države.

Nakon obilaska sportske hale, ministri su se sastali sa načelnikom Borskog upravnog okruga  i predsednicima lokalnih samouprava sa područja okruga Bor, a potom i na odvojenom sastanku sa predsednikom Opštine Majdanpek, Draganom Popovićem.

Obraćajući se novinarima na press konferenciji, potpredsednica Vlade je, između ostalog, rekla da će u putnu infrastrukturu Borskog okruga ove godine biti uložene 4 milijarde dinara.

Značajna ulaganja očekuju se i u oblasti sporta, pre svega, omladinskog, naglasio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, potkrepljujući to podatkom da je država već uložila 210 miliona dinara u omladinski kamp „Karataš“ i 30 miliona u rekonstrukciju majdanpečke sportske hale.

Rekonstrukcija železničkog saobraćaja u istočnoj Srbiji jedan je od prioriteta „Železnica Srbije“ u ovoj i narednoj godini, rekao je, prilikom današnje posete Majdanpeku Miroljub Jevtić, vršilac dužnosti direktora „Železnica Srbije“.

Već za nekoliko dana, prema njegovim rečima, počeće rekonstrukcija četiri tunela između Majdanpeka i Bora, a sredinom aprila uslediće i rekonstrukcija tri kolometra pruge od Zagrađa  do Borske Slatine, kao i 5 kilometara od stajališta Veljkovo prema Prahovu. Završetak, u februaru započetih radova na sanaciji pruge od Niša prema Zaječaru, Jevtić je najavio za avgust sledeće godine.  

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *