110 mesta za buduće borske gimnazijalce

BOR – Gimnazija „Bora Stanković“ u Boru jedna je od srednjih škola sa najdužom tradicijom, a posle više od sedam decenija rada može se pohvaliti generacijama visokoškolaca kojima je ko osnovu za dalje školovanje pružila kvalitetno srednjoškolsko obrazovanje. Odlukom Ministarstva prosvete borska gimnazija ove godine đacima nudi školovanje na prirodno matematičkom i društveno jezičkom smeru, kao i na novootvorenom specijalizovanom IT odeljenju.

Gimnaziju „Bora Stanković“ u Boru ove godine moći će da upiše 110 malih maturanata. Osmacima je na raspolaganju 30 mesta na prirodno matematičkom, 60 na društveno – jezičkom smeru i 20 mesta u novom specijalizovanom odeljenju za informatiku i računarstvo“, kaže Miljana Golubović direktor Gimnazije „Bora Stanković“ Bor.

Interesovanje osmaka za upis gimnazije i ove godine je veliko, pre svega zbog širokog, sveobuhvatnog znanja koje ova škola daje budućim studentima.

Gimnazija đacima omogućava kvalitetno znanje i odličnu pripremu za studije na nekom od željenih fakulteta, na kojima gotovo svi gimnazijalci nastavljaju školovanje“ dodaje Miljana Golubović, direktor Gimnazije „Bora Stanković“ Bor.

U skladu sa izmenjenim planom rada koji će se primenjivati u narednoj školskoj godini, učenici prvog razreda osim redovnih predmeta, moći će da prate i dva od šest novih izbornih programa: „Jezik, mediji i komunikacija“, „Pojedinac, grupa, društvo“, „Zdravlje i sport“, „Obrazovanje za održivi razvoj“, „Primenjene nauke“, „Umetnost i dizajn“ koji će biti odabrani shodno afinitetima i interesovanju đaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.