20 godina Udruženja za Majdanpek

MAJDANPEK – Udruženje za Majdanpek, osnovano pre tačno 20 godina, obeležilo je juče, na prigodnoj svečanosti, ovaj vredan jubilej. Tokom protekle dve decenije, ova zavičajna organizacija postala je i svojevrsni hroničar grada, čiji objektiv beleži sve važne događaje, ali i svakodnevicu stanovnika grada pod Staricom.

Gradimir Bogdanović, osnivač i predsednik Udruženja za Majdanpek podsetio je na svečanosti i na sve one, sada već tradicionalne manifestacije, koje je iniciralo i pokrenulo upravo ovo udruženje.

Ono na šta smo u Udruženju posebno ponosni jeste bogat zavičajni arhiv, koji broji preko pet hiljada fotografija, od kojih neke datiraju i s početka prošlog veka. Tu su i značajna dokumenta, koja govore o istoriji Majdanpeka i majdanpečkog rudnika“, ističe Gradimir Bogdanović, dodajući da ova organizacija ide u korak i s novim dobom, pa je tako uveliko u toku digitalizacija postojećeg arhiva, koji će ostati u amanet budućim generacijama.

U znak zahvalnosti Majdanpečanima koji su svojim starim fotografijama i svedočenjima o prošlim vremenima doprineli formiranju zavičajnog arhiva, Udruženje je uručilo 20 zahvalnica, za 20 godina postojanja i uspešnog rada, napominjući da je ovo samo prvih dvadeset godina.

20 godina Udruženja za Majdanpek, 13.decembar 2018.(RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *