240 miliona dinara investicija za devet meseci u Majdanpeku

Ukupne investicije u Opštini Majdanpek, u poslednjih devet meseci, iznosile su 240 miliona dinara, čemu je dobrim delom doprinelo preuzimanje Rudnika bakra, od strane kineske kompanije Ziđin, što je,  značajno uticalo na punjenje lokalnog budžeta. Samo u primarnu zdravstvenu zaštitu uloženo je 30 miliona dinara.

MAJDANPEK – Ukupne investicije u Opštini Majdanpek, u poslednjih devet meseci, iznosile su 240 miliona dinara, čemu je dobrim delom doprinelo preuzimanje Rudnika bakra, od strane kineske kompanije Ziđin, što je,  značajno uticalo na punjenje lokalnog budžeta. Između ostalog, u primarnu zdravstvenu zaštitu, nabavku novih medicinskih aparata i stvaranje boljih uslova rada uloženo je 30 miliona dinara.

To nam je bio prioritetan zadatak, kako bi građanima naše opštine učinili primarnu zdravstvenu zaštitu što kvalitetnijom. U tom smislu  novim aparatima smo opremili laboratoriju, hitnu i službu fizikalne medicine, nabavili smo nekoliko sanitetskih vozila i stvorili kvalitetnije uslove za rad“, kaže Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek, dodajući da su jedan broj aparata dobile i seoske ambulante i donjomilanovačka zdravstvena stanica.

Značajna sredstva, preko 30 miliona dinara, izdvojena su i za sanaciju toplovoda i remont kotlova za daljinsko grejanje, kao i za renoviranje školskih objekata, sanaciju vodovodne mreže i obnavljanje voznih parkova komunalnih preduzeća, uređenje turističkih lokaliteta, renoviranje seoskih domova kulture.

Zahvaljujući sredstvima Republike, kompletno se renovira sportska hala, a nastavljeni su i radovi na asfaltiranju magistralnog puta od Majdanpeka, prema Kučevu, u dužini 21 kilometar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.