75. rođendan zaječarskog Pozorišta

0

ZAJEČAR – Koncertom električnog gudačkog kvarteta, projekcijom filma o Zoranu Radmiloviću, izložbom i premijerom pozorišne predstave, u Zaječaru je obeležen 2. februar – Dan pozorišta. Pre tačno 75 godina u Zaječaru je održana prva premijera profesionalnog zaječarskog teatra koji je formiran godinu dana ranije.

Sedamdeset pet godina jednog profesionalnog pozorišta je veliki jubilej, ne samo za istočnu Srbiju, već i za celu državu“, smatra Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog Pozorišta „Zoran Radmilović“.

Program obeležavanja 75 godina od prve premijere profesionalnog zaječarskog teatra je počeo koncertom Gudačkog električnog kvarteta “Dinamika music”. Virtouzi na električnim violinama predvođeni vođom kvarteta Katarinom Ranić Čavić, pred oduševljenom publikom počeli su svoju 10. jubilarnu koncertnu sezonu izvođenjem novog koncertnog projekta „Viva la vida“.

Program posvećen jubileju pozorišta nastavljen je prikazivanjem dokumentarnog filma o Zoranu Radmiloviću “Glumčina”, a dan kasnije otvorena je i izložba slika, grafika i crteža akademskog slikara iz Beograda, Luke Dedića.

Obeležavanje Dana zaječarskog Pozorišta nastavljeno je izvođenjem premijere predstave “Don Žuan se vraća iz rata” Edena fon Horvata u adaptaciji i režiji Irfana Mensura.

Cela ova godina biće posvećena obeležavanju značajnog jubileja, a u zaječarskom Pozorištu se nadaju da će se situacija sa koronom uskoro srediti, pa će brojni ljubitelji teatra moći češće i u većem broju da posećuju pozorište.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *