Aleksandar Cvetković apsolutni pobednik turnira „Novica Pauljičić“

0

Apsolutni pobednik 22. Memorijalnog bodi bilding turnira „Novica Pauljičić“ je Aleksandar Cvetković, predstavnik kragujevačke „Olimpije“, evropski prvak koji će za dve nedelje učestvovati na svetkom prvenstvu u Španiji. Organizatori turnira su ove godine okupili rekordan broj učesnika koje je ocenjivala internacionalna komisija. Turnir je finansijski podržao Grad Bor.

BOR – U Boru je održan 22. Memorijalni bodi bilding turnir „Novica Pauljičić“. Organizator turnira Bodi bilding klub Partrizan Bor i ove godine je u saradnji sa lokalnom samoupravom i Bodi bilding savezom Srbije uspeo da okupio veliki broj takmičara iz cele Srbije.

Ovo je 22. Memorijalni turnir „Novica Pauljičić, imamo 45 takmičara što je rekordan broj učesnika do sada. Ovo je takmičenje kvalifikaciono za državno prvenstvo naredne nedelje u Čačku koje će biti kvalifikaciono za svetsko prvenstvo  u Španiji od 1. do 8. novembra. Mi ćemo ovde izabrati neke potencijalne reprezentativce, a konačnu listu sastavićemo na državnom prvenstvu. Videli smo da ovde ima izuzetno spremnih takmičara od kojih cemo sigurno sastaviti kostur naše reprezentacije“, kaže Zoran Stojić, trener i predsednik Bodi bilding kluba „Partizan“ Bor.

Jedno od najzvučnijih imena u svetu bodi bildinga Ana Marija Žujović, vicešampion sveta, trostruki balkanski i trostruki državni šampion, ovog puta se oprobala u ulozi sudije.

Ovde sam prvi put u ulozi sudije, pre dve godine sam se takmičila, a sada me čeka državno pa svetsko prvenstvo gde očekujemo stvarno dobre rezultate. Meni je velika čast što sam ovde, pre svega zato što je organizator moj klub Bodi bilding klub „Partizan“ Bor i jako je zanimljivo iskustvo nakon uloge takmičara biti u ulozi sudije“.

Na ovogodišnjem turniru učesnici su se takmičili u 16 kategorija. Najuspešnija u kategoriji junior fitnes akrobatik bila je Jovana Jovičić.

Svako takmičenje mi podjednako znači, tako i ovaj turnir a očekuje me takmičenje u Vojvodini i državno prvenstvo u Čačku“.

U kategoriji velnes fitnes prvo mesto pripalo je Bojani Kontić, takmičarki borskog Bobi bilding kluba „Partizan“.

Srba Lazić, dugogodišnji predstavnik Bodi bilding kluba „Partizan“ ove godine je postigao najveći rezultat – nosilac je titule vicešampion sveta.

Učešće na turniru prethodnih godina mi je puno značilo, iako sam iz Šapca, predstavljam borski klub Partizan i trudim se da svake godine iako se ne takmičim dođem da ispoštujem trenera Stojića i dam podršku manifestaciji“.

Učesnike je ocenjivala internacionalna komisija, a apsolutni pobednik ovogodišnjeg turnira je evropski prvak Aleksandar Cvetković, predstavnik kragujevačke „Olimpije“ koji će za dve nedelje učestvovati na svetkom prvenstvu u Španiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *