Ana Brnabić i Aleksandar Antić u Boru

BOR – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sa saradnicima, posetili su danas Grad Bor. Tom prilikom obišli su Institut za rudarstvo i metalurgiju, gde su mogli da pogledaju najsavremenije laboratorije za rafinaciju i topljenje plemenitih metala i flotaciju u Velikom Krivelju kompanije Ziđin Srbija.

Kako se čulo tokom posete saradnja Srbije sa kompanijom Ziđin je odlična, a u vreme epidemije pokazalo se da je sektor rudarstva izuzetno stabilan jer nije bilo pada proizvodnje u aprilu i maju.

Proizvodnja u kompaniji Ziđin je povećan za 50 odsto, očekuje se ove godine otvaranje rudnika Cerovo, a naredne i zvanični početak eksploatacije u rudniku Čukaru Peki. Najznačajnije je da je obezbeđeno i zapošljavanje  jer u ovom trenutku u Zijinu radi više od 5.400 radnika.

Ana Brnabić se još jednom zahvalila kineskoj kompaniji na donaciji od 800 hiljada evra za nabavku laboratorije za analizu uzoraka na kovid virus, koja je postavljena u Nišu i čije se otvaranje očekuje u narednih nekoliko dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *