Apel stanara u ulici Nikole Pašića: „Živimo u oblaku prašine“

BOR – Stanari ulice Nikole Pašića obratili su se TV Bor kako bi izneli javnosti problem sa kojim se suočavaju godinama. Reč je o velikoj količini prašine koja do zgrada dopire i sa glavne ulice i sa neasfaltiranog dela puta koji prolazi pored benzinske pumpe. Ovim putem prolazi veliki broj teških kamiona i automobila, pa se oblaci prašine šire ka zgradama koje su uz samu ulicu.

Od ove prašine ne može da se živi. Ne smemo prozore da otvorimo, automobili su prljavi moraju svaki dan da se peru, ti kamioni su teški i, verujte, prozori nam se čuju od potresa kad prolaze. Trebalo bi da se nađe rešenje, da ne prolaze ovim putem, da se asfaltira taj deo zemljanog puta, jer ovo ovako nije humano. Ovde žive ljudi, ima male dece koja ne mogu da izađu i igraju se u parku oko zgrade. Zato želimo da uputimo apel gradonačelniku, lokalnoj samoupravi, kompaniji Ziđin, bilo kome, da se ovaj problem reši. Ja sam pre dve godine u Generalnoj direkciji, na pisarnici i u opštini, ostavila molbu, da se ovaj problem reši, ali nikakav odgovor nisam dobila“, kaže Snežana Stojanovski, predstavnik stanara u ulici Nikole Pašica broj 22.

Mi smo ovde u prvoj zoni za porez, a ovde je nesnosna i prašina i buka. Ne znam kome da se žalimo više, ili da asfaltiraju ovaj deo puta ili da se kreću industrijskim delom. Ovo ne možemo da podnesemo više“, kaže Radomir Nikolić, predstavnik stanara u ulici Nikole Pašica broj 23.

Na današnjoj sednici Skupštine grada bilo je reči o kretanju teških kamiona gradskim ulicama, što je prokomentarisao i sam gradonačelnik Aleksandar Milikić.

U ovom gradu se nikada nije razmišljalo da treba da se urade industrijske saobraćajnice za kretanje teškog tereta, da se radilo to pre deset, dvadeset godina, mi danas ne bi imali ovaj problem. Lično sam se izborio u Ministarstvu privrede da se odvoji 208 miliona dinara da se krene sa obilaznicom 393. Rekao sam da će radovi krenuti 1. aprila, ali se tada nije ušlo u realizaciju zbog vremenskih uslova. Do kraja ove godine će se taj posao rešiti“, rekao je Aleksandar Milikić gradonačelnika Bora.

Ako problem, i pored najave ne bude rešen, najugroženiji stanari zgrada broj 22. i 23, ali i ostali u ulici Nikole Pašića, uključujući i lokale u zgradi Lamele, nameravaju da potpišu peticiju koju će predati lokalnoj vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *