BOR – Zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim problemima i simptomima gripa, povećana je i potražnja za lekovima koji ublažavaju ove probleme. Prema rečima direktora, Snežane Janković, Ustanova Apoteka Bor dobro je snabdevena svim medikamentima koji pacijentima mogu pomoći u borbi sa prehladom i gripom. Na policama ustanova koje rade u okviru Apoteke Bor trenutno nema samo Defrinol tableta, ali je sirup i dalje dostupan.
 
„Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ počeo je distribuciju domovima zdravlja u Srbiji novih 66 hiljada doza petovalentnih „Pentaksim“ vakcina. Ova vakcina namenjena je bebama u prvoj godini života, a štiti od difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize i hemofilusa tipa B. Vakcina je dostupna i u borskom Domu zdravlja. „Pentaksim“ će prvo biti distribuiran u sve bolnice i domove zdravlja u Srbiji, a u slobodnoj prodaji naći će se tek za oko mesec dana“ – istakla je direktor Apoteke Bor, Snežana Janković.
 
Osim medikamentima koji se kupuju isključivo po receptu lekara, Ustanova Apoteka Bor dobro je snabdevena i svim pomoćnim sredstvima protiv simptoma prehlade i gripa, kao i vitaminskim preparatima.
 
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jrgrh“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *