Asfaltiran parking u naselju „Novi gradski centar“

0

BOR – U naselju „Novi gradski centar“ u Boru, asfaltiranje parkinga i krpljenje udarnih rupa uskoro bi trebalo da bude završeno. Pošto je prethodno prostor pripremljen, veliki parking kod pijace u ovom naselju sada je pokriven asfaltom, a predviđeno je i asflatiranje još nekoliko parkinga i staza. Radovi su u toku i u drugim delovima grada.

„Mi smo krenuli sa asfaltiranjem pre desetak dana, poštujemo dinamiku koju smo dogovorili sa predstavnicima saveta svih gradskih mesnih zajednica. Već smo završili nekoliko ulica u Metalurgu, takođe u Brezoniku, evo sada smo u Novom gradskom centru. Poštujemo ono što su građani tražili, odnosno ono što smo sa predstavnicima saveta utvrdili. Za ovde je rečeno da je parking prioritet i to evo završavamo. Paralelno sa asfaltiranjem u gradu, radimo i seoske puteve prema utvrđenom resporedu. Tako ćemo i nastaviti sve dok ne realizujemo planove. Imamo i mehanizaciju i materijala i nastavljamo kako smo se dogovorili. Ovo je ipak istorijski posao, jer zaista dugo nije ovoliko urađeno koliko za ovu godinu planiramo“ – istakao je Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.

U Mesnoj zajednici „Novi gradski centar“ kažu da je sređivanje ovog dela grada bilo neophodno, kao i da osim putne infrastrukture, naselju još nedostaje obdanište, ali i lokali koji bi radili.

„U planu za sređivanje su tri parkinga, dve staze i jedan pomoćni put. Dogovor je da ofanzivnije krenemo u ovu priču, da se u ovom naselju otvori obdanište, ali i da se u dogovoru sa lokalnom samoupravom omogući preduzetnicima da povoljnije, ili čak bez nadoknade, zakupe lokale i tako ožive naselje. Važno je da se sredi i glavna ulica kroz naselje, da sredimo fontane i parkove, kako naselje ne bi bilo samo spavaona, već da sve bude dostupno i funkcionalno“ – rekao je Milinko Živković iz Mesne zajednice „Novi gradski centar“.

Za asfaltiranje puteva i parkinga u gradskim mesnim zajednicama, lokalna samouprava budžetom je predvidela stotinu miliona, dok je za uređenje puteva u selima izdvojeno nešto više od 150 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *