Asfaltiranje parkinga, trotoara i prilaza zgradama prioritet ove građevinske sezone u Boru

0

Iako je druga polovina oktobra, lepo vreme omogućava putarima da nastave uređenje trotoara, parkinga i prilaza zgradama. Na nekoliko lokacija u gradu su radilišta, a pojedine je obišao gradonačelnik Bora sa saradnicima.

BOR – U toku je asfaltiranje novog parkinga kod borske Gimnazije, gde će biti obezbeđena mesta za tridesetak vozila. U mesnoj zajednici „Mladost“, već mesec dana putari uređuju trotoare i parking mesta. Prema rečima odgovornih u Gradskoj upravi u gradu je angažovano sedam ekipa putara u nekoliko mesnih zajednica, a počelo je uređenje infrastrukture i u Banjskom polju.

U ulici „Dimitrija Tucovića“, radnici uređuju prilaze za šest stambenih objekata, a u ulici „Kralja Petra Prvog“ na 750 metara trotoara biće postavljeno 2.100 kvadrata behaton kocki. Posao bi trebalo da bude završen za petnaestak dana.

Prema najavama nadležnih, a na osnovu povećanih potreba građana naredne građevinske sezone biće izdvojena veća sredstva za uređenje putne infratstrukture u gradu i selima. Ove godine je to 500 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *