Asfaltiranje seoskih puteva se nastavlja

 BOR-Radnici Preduzeća za puteve Zaječar nastavili su asfaltiranje seoskih puteva i ulica u borskoj opštini. Na osnovu četvrtog ugovora, čija je  vrednost 89 miliona dinara, u planu je da se do 15. januara u svim selima završe određene deonice, a ukoliko vremenski uslovi dozvole moguće je i do kraja godine. Na terenu su trenutno četiri ekipe.

Prva ekipa je u Zlotu i tamo  asfaltiramo deonicu između centra sela i vašarišta. Kad to završimio selimo se na lokaciju prema starom groblju i nakon toga. Sledeće mesto je Krivelj. Tu su pripreme završene i sledeće nedelje dolazi ekipa iz Zlota“, rekao je načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj Nebojša Janošević.

Pripremni radovi za asfaltiranje su u toku u Metovnici, Gornjanu i u Donjoj Beloj Reci,selu u kojem će radovi potrajati malo duže,otprilike desetak dana, zbog uskih ulica.

„Pripremni radovi su i u Gornjanu i u Metovnici. U ovom selu imamo zahtev za asfaltiranje 1.400 metara puta izeđu Suve reke i Metovnice“, dodao je Janošević

Dodatnim asfaltiranjem ponovo će biti obuhvaćeno svih 13 sela. Prema planu  na početku ove građevinske sezone u svakom selu bi trebalo da bude asfaltirano 12 hiljada kvadratnih metara puteva i ulica.

Neka su sela dobila više ,a neka manje. Mi se trudimo da ispunimo obećanja i da svako selo dobije srazmerno koliko je i tražilo“, istakao je Janošević.

     Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, kaže Janošević, samo ove godine u borskoj opštini  je asfaltirano  znatno više  nego minulih. Sve seoske i gradske mesne zajednice mogu da se pohvale novim asfaltiranim površinama i što je veoma važno posao se nastavlja i u narednoj godini.

Asfaltiranje seoskih puteva se nastavlja, 31. oktobar 2017 (RTV Bor

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=2zA0R-K5NTE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.