Audicija za nova lica dečije emisije Školiranje

0
Regionalna televizija Bor u nedelju od 11 sati organizuje audiciju za nova lica emisije Školiranje. Na audiciju za stručnu praksu dobrodošli su svi mladi ljudi, osnovci i srednjoškolci, koji su zainteresovani za posao novinara ili TV voditelja.
BOR – U cilju daljeg razvoja i unapređenja programa, Regionalna televizija Bor organizuje još jednu audiciju za nova lica dečije emisije Školiranje. Ova emisija namenjena je najmlađoj kategoriji gladalaca, a ideja je da srednjoškolci svojim vršnjacima ali i mlađim učenicima predstavljaju školske i vanškolske teme.  Kvalitetniji dečiji i obrazovni program, cilj je audicije za stručnu praksu koju i ove godine organizuje Televizija Bor.
 
„Dečiji obrazovni program za Televiziju Bor važan je segment programske šeme. Radili smo, trudili se da on postane neizostavni deo i to sada svakako jeste. Četiri godine i četiri sezone koje su za nama pokazuju da smo bili gledani, da smo bili vredni, a naši najmlađi sagovornici odlično su se pokazali. Možemo reći da za sobom imamo četiri uspešne godine, ali možemo reći i da smo za to vreme, kroz tu svojevrsnu školu novinarstva, iznedrili jednu generaciju mladih novinara, sada već budućih studenata, zbog čega su nam i potrebna nova lica. Stručna praksa jeste odlična prilika za sve mlade, talentovane i ambiciozne ljude, osnovce, srednjoškolce i studente da pokažu svoje veštine i steknu zaista veliko iskustvo“ – istakla je Slavica Tomić, urednik programa.
 
Ova emisija emituje se već četiri sezone, tokom kojih su mnogi učenici svojim vršanjacima predstavljali školske i vanškolske teme, govorili o planovima i uspesima, predstavljali uspehe drugih, i tako ostavili trag u dečijem i školskom programu Regionalne televizije Bor.
 
„Kroz Školiranje smo zaista stekli jedno veliko iskustvo koje u budućnosti možemo da primenimo na različite načine. Mnogima će ono što znaju značiti pri upisu fakulteta koji je vezan za novinarstvo i medije, to što su naučili moći će već na početku da primene, a na polaganju će biti u prednosti u odnosu na one koji se nisu susretali sa medijima na taj način. Sarađivali smo i sa novinarima, učestvovali u montaži, naučili nešto o radu na terenu i zaista mislim da je ovo vredno i značajno iskustvo za sve nas“ – rekao je Boris Firicki.
 
„Utisci su više nego pozitivni, zaista sam uživao provodeći vreme sa svojim vršnjacima koji su takođe bili deo ove ekipe. U radu sa iskusnijim kolegama naučio sam mnoge korisne stvari koje će mi u budućnosti sigurno pomoći. Ovo iskustvo uticaće na moj izbor fakulteta. Želeo bih da postanem sportski novinar. Pokazali smo da ovaj program i emisija Školiranje mogu da budu prilagođeni najmlađima, a istovremeno privukli smo i pažnju znatno starijih“ – dodao je Pavle Vasiljević.
 
„Rad na emisiji Školiranje znači mi mnogo jer me novinarstvo oduvek privlači kao profesija. Ovo mi je bila prilika da shvatim kako sve funkcioniše i da u radu sa iskusnim novinarima mnogo naučim o novinarskom pozivu. Mislim da će novim članovima značiti rad sa nama, posebno ako vole novinarstvo i ako žele da se time u budućnosti bave. Poručila bih im da budu svoji, uporni i vredni, da pokažu svoje vrline i sigurno će uspeti“ –  kaže Sanja Janković.
 
Audiciju za stručnu praksu na koju su dobrodošli svi mladi ljudi, osnovci i srednjoškolci, zainteresovani za posao novinara ili TV voditelja, biće organizovana u nedelju od 11 sati u Televiziji Bor.
 
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2h6ztz“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *