Avanturističke ture u okolini Majdanpeka 

0

Područje opštine Majdanpek je jedno od retkih koje turistima pruža  priliku da u krugu od svega šezdesetak kilometara uživa u spoju lepote netaknute prirode i devastiranog prostora. Zahvaljujući avaturističkim turama koje se organizuju tokom proleća i leta, turisti, koji žele nešto više od već viđenog, sve češće pohode ovaj kraj istočne Srbije.

MAJDANPEK – Područje opštine Majdanpek je jedno od retkih koje turistima pruža priliku da u krugu od svega šezdesetak kilometara uživa u spoju lepote netaknute prirode i svemu onome što bi se moglo podvesti pod industrijski turizam. Zahvaljujući izletima koje organizuje agencija „Mirno more“ turisti, željni avanture, sve češće pohode ovaj kraj istočne Srbije.

Ovi izleti namenjeni su, pre svega, onim turistima koji žele nešto više od već viđenog. Kao posebnu atrakciju, pored kanjona reke Pek i Jagnjilo, naveo bih i obilazak Lazarevog kanjona, koji privlači veliki broj, kako domaćih, tako i stranih turista. S druge strane, u samoj blizini kanjona reke Pek, kojim se može samo kroz vodu, što je takođe izazov i doživljaj, nalazi se ogromno prostranstvo nekadašnjeg jalovišta „Valja Fundata“, nalik peščanoj pustinji, koje, takođe, nikoga ne ostavlja ravnodušnim“, kaže Rade Stojković, organizator avanurističkih tura.

Pored vodiča, obezbeđeni su i potrebni rekviziti, a ono što se podrazumeva je dobra kondicija. Kako je proleće vreme kada se kreće sa izletima, avantura može da počne!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *