„Bambi“ uputio osnivaču predlog ekonomske cene usluga

0
BOR – Prema novom Pravilniku o merilima za utvrđivanje cene usluga u vrtićima i obdaništima, koji je na snazi je od početka godine predviđeno je da roditelji plaćaju 20 odsto ekonomske cene. Gradovi i opštine u Srbiji imaju nove kriterijume koje moraju da poštuju, ali ekonomske cene u mnogim sredinama, pa ni u Boru još uvek nisu utvrđene.

Ljiljana Radičević
direktor Predškolske ustanove Bambi u Boru kaže: „Mi smo predali osnivaču predlog ekonomske cene sa umenjenim iznosom u nominalnoj vrednosti u skladu sa pravilnikom i prema tom predlogu cena celodnevnog boravka bila bi 3540 dinara, dok bi za pripremni predškolski boravak cena bila 3120 dinara. Boravak u poludnevnom trajanju za predškolce je besplatan i plaća se samo užina 1345 dinara. Dakle, mi smo predlog prosledili i čekamo odluku. Sve lokalne samouprave su u obavezi da sačine i regresnu skalu, kako to zahteva Zakon o društvenoj brizi o deci, a pojedine kategorije mogu da budu i oslobođene plaćanja“.
 
 
Konačnu odluku o ceni usluga u predškolskoj ustanovi Bambi doneće odbornici Skupštine opštine Bor na prvoj narednoj sednici, a ukoliko se prihvati predlog koji je ova ustanova donela sagledavajući svoje troškove, to će značiti da je lokalna samouprava voljna da pomogne više jer će roditelji vrtić plaćati manje nego pre pet godina., kada je za celodneni boravak trebalo izdvoojiti 4 100 dinara.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2g85en“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *