Bazar zdravlja u borskom Domu zdravlja

BOR – Novembar je mesec borbe protiv bolesti zavisnosti pa je povod ovogodišnjeg „Bazara zdravlja“ održanog u Domu zdravlja u Boru, nedavno obeležen Dan borbe protiv hronično – opstruktivne bolesti pluća. Jedan od primarnih uzroka ove opake bolesti je pušenje, što je posebno naglašeno i na ovogodišnjem skupu u organizaciji Udruženja „Život i zdravlje“.

„Pre nekoliko dana je bio Svetski dan posvećen opstruktivnoj bolesti pluća koja se nažalost najčešće javlja kod pušača. Zato smo želeli da posebno obratimo pažnju na osobe koje su zavisne od nikotina i da im damo određene savete. U tom smislu napravili smo dobru saradnju, pa se ovom prilikom zahvaljujem Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Boru, koji su zajedno sa nama želeli da obeleže ovaj dan“, kaže dr sci. med. Zorica Plavšić, pulmolog i alergolog.

 Na predavanju za građane i  seminaru za zdravstve radnike bilo je reči o  značaju prevencije pušenja i započet je sedmodnevni program za odvikavanje od pušenja „Prekini sada – sedam koraka do slobode“. Udruženje „Život i zdravlje“ je  neprofitna organizacija, čiji se rad zasniva  na dobrovoljnom radu volontera – zdravstvenih radnika i saradnika koji se bave zdravstveno – promotivnim i vaspitnim radom. Ovo udruženje ima  Klubove zdravlja u više od 20 gradova u Srbiji, među kojima je od prošle godine i Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.