„Bebironče“ i „Rakita“ kupili nameštaj za najstariji vrtić u Boru

BOR – Udruženje roditelja „Bebironče“, nakon sređivanja Dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Boru, pokrenulo je i akciju obnove nameštaja u borskim vrtićima. Kako bi mališanima oplemenili prostor u kome svakodnevno borave, članovi udruženja odlučili su da za najstarije obdanište u Boru, vrtić „Crvenkapa“, obezbede nov nameštaj. Na inicijativu „Bebiročeta“, kompanija „Rakita ekplorejšn“ izdvojila je sredstva za kupovinu ormarića i polica.

„Na našu inicijativu, uz pomoć kompanije „Rakita ekplorejšn“, organizovali smo da se za početak promeni nameštaj. Sve je već stiglo i mislim da je ovakva donacija bila zaista prekopotrebna. Ova akcija značajna je i za vaspitače i za decu koja prolaze kroz vrtić“, istakla je Tamara Kostić iz Udruženja roditelja “Bebironče“.

„Zadovoljstvo nam je da smo bili u prilici da pomognemo i učestvujemo u ovoj akciji koja je pre svega značajna za decu. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje smo realizovali sa Udruženjem roditeja „Bebironče“ i nadamo da ćemo i nastaviti saradnju“, kaže Dejan Bučanović, zamenik direktora kompanije „Rakita Eksplorejšn“.

Ovo obdanište izgrađeno je 1967. godine, pa je zub vremena, osim stvari, prilično oštetio i sam objekat. Ulaganja su neophodna,  a kako ističe direktor Predškolske ustanove „Bambi“, Ljiljana Radičević, gradu bakra potreban je i novi vrtić, jer se na listi čekanja već nalazi 125 mališana.

„Dobili smo ormariće i police za didaktička sredstva i igračke. Zahvalila bih se donatorima, i komapaniji „Rakita ekplorejšn“ i Udruženju roditelja „Bebironče“, jer nam ovakva pomoć zaista mnogo znači. Pokazali su društvenu odgovornost i svest o tome koliko je ovo važno za decu, kojoj su adekvatni uslovi neophodni za pravilan rast i razvoj“, rekla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanove „Bambi“ u Boru.

Za obnovu nameštaja u obdaništu „Crvenkapa“, „Bebironče“ i „Rakita“ izdvojili su 250 hiljada dinara.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3k0d17″ allowfullscreen ]
„Bebironče“ i „Rakita“ kupili nameštaj za… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *