Berza knjiga u OŠ „Branko Radičević“

BOR – U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Boru organizovana je Berza knjiga. Ovakav način nabavljanja udžbenika je prethodnih godina bio odlično prihvaćen zbog čega teži da postane redovna praksa u svim školama.

Petu godinu Osnovna škola „Branko Radičević“ organizuje „Berzu polovnih udžbenika“ koji su učenicima potrebni za narednu školsku godinu. Ovo ima veliki značaj za sve učenike i roditelje jer novi udžbenici nisu uopšte jeftini, kreću se u rasponu od 6 do 14 hiljada dinara, za đake od prvog do osmog razreda. To je za prosečnu srpsku porodicu jako velika suma, a naročito za roditelje dvoje, troje ili više dece„, rekao je Radiša Petković, koordinator rada osnovnih škola u Boru.

Deca su iskoristila priliku da i ovoga puta prodaju polovne udžbenike i lektire, po ceni od 150 do 250 dinara, u zavisnosti od toga koliko su očuvane ali i da razmene knjige sa drugom decom.

Ako bude potrebno, berza će u OŠ „Branko Radičević“ biti ponovljena i u avgustu, a narednih dana i ostale borske škole pružiće mogućnost roditeljima i deci da se udžbenicima snabdeju na ovaj povoljan način.

Berza knjiga u OŠ „Branko Radičević“ , 21. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=oczJsMFFyBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *