Besplatna provera glikemije i krvnog pritiska

BOR-Povodom Svetskog dana zdravlja, koji se obeležava pod sloganom  „Primarna zdravstvena zaštita- osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom” Dom zdravlja u Boru organizovao je akciju provere šećera u krvi i krvnog pritiska na dva punkta. Na osnovu dobijenih rezultata lekari su davali stručne savete građanaima koji su i te kako značajni u cilju prevencije i očuvanja zdravlja.

Merimo glikemiju u krvi i krvni pritisak.To su dva osnovna faktora rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti na koja bi trebalo ukazati  i preduzeti što pre određene mere kako ne bi došlo do nekih težih posledica i komplikacija“, rekla je dr Javorka Stankulić, načelnik Epidemiološke službe Doma zdravlja u Boru.

Lekari u Domu zdravlja su zadovoljni odzivom građana, samo u prvom satu akcije njih pedesetak je proverilo nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Osim akcije merenja krvnog pritiska i glikemije, u sklopu obeležavanja svetskog dana zdravlja, ova borska zdravstvena ustanova organizuje i stručna predavanja o primarnoj zdravstvenoj zaštiti kao i o zdravim  stilovima života.

Besplatna provera glikemije i krvnog pritiska, 9.april 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *