Besplatni preventivni pregledi u nedelju

BOR-Besplatni preventivni pregledi građana biće organizovani u nedelju od osam do 16 sati i u borskim zdravstvenim ustanovama. U Domu zdravlja građani će moći da obave neurološke preglede, EKG, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, a u Opštoj bolnici mamografiju, rečeno je nakon sastanka  gradonačelnika Bora sa direktorima borskih zdravstvenih ustanova.

Mamografija se radi u Bolnici, ali bi upozorio naše sugrađanke da su to pregledi zabranjeni ženama mlađim od 50 godina“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Oktobar je proglašen kao mesec borbe protiv raka dojke  i ove nedelje se organizuju besplatni pregledi zato pozivamo naše sugrađanke da se kontrolišu, jer  preventiva je najvažnija za otkrivanje bolesti“, dodao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Osim ovih preventivnih pregleda u borskom Domu zdravlja u toku je i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Ove sezone Bor je dobio 2.450 vakcina i do sada je ovaj vid prevencije iskoristilo oko 1.500 sugrađana.

Ekipe Doma zdravlja do sada su posetile sve seoske i gradske mesne zajednice i Dom za stara lica, a u ponedeljak će akcija biti organizovana u Klubu „Mozaik“ i na taj način biće završena raspodela vakcina.

Zadovoljni smo odzivom naših sugrađana, ukoliko bude potrebno možemo da naručimo još oko 300 doza, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Građanima koji, iz bilo kog razloga, nisu mogli da prime vakcinu protiv gripa, omogućeno je da se vakcinišu narednih dana u Službi epidemiologije Doma zdravlja u Boru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *