Besplatni udžbenici za više od 1600 borskih osnovaca

BOR – Više od 400 đaka prvaka danas je prvi put selo u školske klupe borskih osnovnih škola. Učenike najstarije obrazovne ustanove u Boru, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, posetio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima, poželeo im uspešan početak školovanja i poručio da će grad uvek biti na strani dece, njihovog obrazovanja i napretka.

Sredstvima iz budžeta grada u iznosu od 10 miliona dinara i ove godine smo obezbedili udžbenike za sve đake od prvog do četvrtog razreda, ukupno oko 1650 kompleta knjiga. U 2019. godini grad Bor je obezbedio i sredstva za opremanje svih seoskih i gradskih škola novim školskim klupama i stolicama a škola „Vuk Karadžić“ dobila je potpuno novu fasadu i stolariju za šta je utrošeno oko 9 miliona dinara. U Boru je ukupno opredeljeno 14 odsto gradskog budžeta za obrazovanje i takav trend ćemo nastaviti i u narednom periodu„, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora i dodao da će  grad učiniti sve kako bi pomogao roditeljima da što lakše iškoluju decu, a đacima da uče u što boljim uslovima.

Svaki visoki plasman na takmičenjima i opšti uspeh na kraju osnovnog i srednjeg obrazovanja biće kao i do sada posebno nagrađeni što je još jedan podstrek deci da budu što bolji đaci„, rekao je Milikić.

Za najmlađe đake održana je priredba dobrodošlice, kako bi im prvi školski dan ostao u što lepšem sećanju, a menadžment škole, učitelji i nastavnici potrudili su se da u novoj školskoj godini najstarija obrazovna ustanova u gradu zablista, i spolja i iznutra.

Prvi utisci đaka prvaka su pozitivni, što se moglo videti po njihovoj reakciji i komentarima. Pred njima je težak i dug put, ali i početak najlepšeg životnog doba, istakla je Ivana Pajkić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *