Bespovratna sredstva za konkuretnu poljoprivredu

MAJDANPEK – Fondacija za lokalni ekonomski razvoj opštine Majdanpek, u saradnji sa Poljoprivredno savetodavnom službom iz Negotina, organizovala je za poljoprvrednike sa područja Majdanpeka i Donjeg Milanovca  predavanje, na kojem je najviše reči  bilo o  bespovratnim sredstvima namenjenim konkuretnoj poljoprivredi.

,,Minimalna predmetna investicija namenjena proizvodnji voća, povrća, uzgoju životinja, izgradnji objekta iznosi od 20 do 50 hiljada evra i namenjena je fizičkim licima, preduzetnicima, zemljoradničkim zadrugama. Nešto veća investicija, koja se odnosi na sektor prerade, marketing, proizvodnju mleka, mesa i drugo kreće se od 25 do 400 hiljada evra“ napominje Vladica Milosavljević, iz Poljoprivredno savetodavne službe Negotin.

Prvi poziv u okviru ovog projekta Ministarstva poljoprivrede, koji podrazumeva dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 50 odsto investicija u primarnu proizvodnju, biće raspisan u maju, a drugi u septembru.

Pored potvrda koje , izmedju ostalog, dokumentuju da su sve obaveze prema lokalnoj samopupravi, odnosno državi izmirene, jedan od uslova za dobijanje sredstava iz ovog projekta je i uradjen biznis plan, kao i  potvrda od banke o kreditnoj spososbnosti.

Projekat će, inače, trajati četiri godine i tokom svake biće raspisana po dva poziva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *