Bez većih problema zbog snega u Boru

BOR – Sneg koji od noćas pada u Boru, nije napravio veće probleme na putevima.

Ekipe Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“ su počele čišćenje u ranim jutarnjim satima, kada je su krenule padavine. Za sada su svi putevi prvog i drugog prioriteta očišćeni, a prohodni su i svi putni pravci prema seoskim mesnim zajednicama.

U gradu su na putevima angažovani kamioni sa raonicima, solane, kao i traktori i kombinovane mašine za čišćenje trotoara, dok na putevima ka seoskim mesnim zajednicama stalno rade četiri kamiona sa raonicima vučnom solanom.

Prema rečima nadležnih u Javno komunalnog preduzeću „3. oktobar“, kako bi se sprečilo stvaranje leda, na puteve u gradu bačeno je pet tona soli, dok je na putnim pravcima ka selima bačeno još 20 tona mešavine soli i rizle. U toku je i čišćenje puteva trećeg prioriteta, koji bi, kako se očekuje, trebalo da budu završeni u večernjim satima.

Takođe, do ozbiljnijeg pada temperature tokom noći, trebalo bi da bude uklonjena i snežna kaša sa kolovoza, koliko god je to moguće, kako bi se izbeglo stvaranje poledice.

U seoskim mesnim zajednicama kamioni će stalno održavati glavne puteve. U Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ kažu da je uvedena organizacija koja bi trebala da omogući da odgovore na sve vremenske uslove i da ekipe dežuraju non stop 24 sata i dodaju da soli i rizle za sada na zalihama ima dovoljno.

Ipak, s obzirom na to da na kolovozu i dalje ima raskvašenog snega, neophodan je pojačan oprez vozača u saobraćaju i prilagođavanje brzine, jer lako može da dođe do proklizavanja vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *