Blagi, ali stalni porast broja pozitivnih na koronavirus

0

BOR-Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru na području grada Bora poslednja dva dana je registrovano još pet osoba pozitivnih na virus korona, tako da je ukupno zaraženo njih 24-oro.

Juče su registrovana četiri, a danas jedan pacijent od 29 testiranih. Reč je o ženi, starosti 40 godina, sa blažim simptomima koja se nalazi u kućnoj izolaciji“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Povećava se i broj pregleda u kovid ambulanti, za dva dana ih je bilo 72. Uglavnom, se javljaju pacijenti sa blažom kliničkom slikom, nižom temperaturom, koju prati kašalj. Veći broj bolesnika je i na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru je deset pacijenata, od toga sedam pozitivno, za dva se čekaju rezultati, dok je jedan oboleli sa težom kliničkom slikom“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Na povećanje broja pozitivnih na virus korona poslednjih dana, svakako, utiče i nepoštovanje preventivnih mera, posebno u trgovinskim objektima. Zbog toga su borski lekari, na konferenciji za novinare, apelovali na građane da nose maske i poštuju fizičku distancu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *