Bogat program za 3. oktobar, Dan opštine Bor

BOR – U Drugom svetskom ratu, grad bakra od fašizma je oslobođen 3. oktobra što se do pre nekoliko godina obeležavalo kao Dan opštine Bor. Lokalna samouprava donela je odluku da se od ove godine 3. oktobar ponovo slavi i obeležava kao značajan istorijski datum i Dan opštine. Opština Bor i Centar za kulturu, uz podršku Regionalne televizije Bor, pripremili su bogat program, koji će se nakon 3. oktobra, nastaviti Oktobarskim svečanostima.

 „Nadam se da smo uspeli da za Oktobarske svečanosti pripremimo dobar, kvalitetan i zanimljiv program. Počinjemo 3. oktobra tačno u podne svečanom akademijom u bioskopu „Zvezda“. Moram da napomenem da će nam specijalni gosti biti članovi muzičkog sastava „Duo moderato“ koji su u Boru nedavno snimili spot, kao odličnu reklamu za grad bakra. U večernjim satima u amfiteatru Doma kulture Boranima će se predstaviti poznata grupa „Piloti“, koju kako čujem svi rado slušaju, pa očekujem dobar provod. U okviru Oktobarskih svečanosti planiramo i dosta programa iz sospstvene produkcije što i jeste naša dužnost“ – kaže Simonida Gavrić iz Centra za kulturu opštine Bor.

 Tokom celog oktobra Borani će moći da uživaju u kulturnim dešavanjima. U planu su dve premijere Dramskog studija Centra za kulturu, ljubavna komedija za decu „Bubica“ – 5.oktobra, i rimejk predstave „Pošašavela bajka“ – 11. oktobra, kao i predstava za odrasle „Pozovi M radi užitka“ Zvezdara teatra 8. oktobra. Kulturno-umetničko društvo Bor 15. oktobra održaće koncert povodom značajnog jubileja, 70 godina postojanja, a Crkveni gradski hor „Sveti Đorđe“ koncertom 30. oktobra zatvoriće Oktobarske svečanosti.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x37og4w“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *