Bolja saradnja između lokalne samouprave i republičke inspekcije

BOR – Dobra saradnja između lokalne samouprave i republičkih inspekcijskih organa, pre svega u razmeni informacija i zajedničkim akcijama, od velikog su značaja za uspešan rad inspekcije, rečeno je na sastanku u prostorijama Borskog upravnog okruga, kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i nadležnih inspekcijskih službi, a glavni prioritet i dalje je borba protiv sive ekonomije.

„Inspekcija nije organ koji je tu da se bavi represijom, već da štiti interese građana i njihova prava koja su im zakonom garantovana, kao i interese lokalne samouprave“ – naglasio je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

U proteklom periodu država je mnogo uradila na poboljšanju uslova u kojima rade republički inspektori, ali je i dalje glavni problem nedovoljan broj inspektora. Nadležna ministarstva prepoznala su ovaj problem i trenutno se radi na proceni koliki je broj inspektora potreban za rad na terenu, na osnovu čega će u narednom periodu, kako se očekuje, biti odlučeno u kojim sektorima je potrebno još inspektora i koliko. 

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/RUHs6CHSyTA“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *