Bolja saradnja sa nevladinim organizacijama

0

Tokom zimskih meseci brojne su aktivnosti radnika Zoohigijenske službe Javnog komunalnog preduzeća „3.oktobar“ u Boru. Najvažnije su priprema objekata za zimski smeštaj životinja, udomljavanje, obezbeđivanje dovoljno hrane, sena. Da bi sve ovo obezbedili na vreme značajna je pomoć i nevladinih organizacija

BOR-Uoči najavljenih hladnih dana u Zoohigijenskoj službi Javno komunalnog preduzeća „3.oktobar“ u Boru u toku je adaptacija objekata za zimski smeštaj pasa.Takođe, preduzimaju sve mere kako bi uspostavili što bolju saradnja sa nevladinim organizacijama u cilju povećanja broja udomljenih životinja, jer su postojeći kapaciteti popunjeni. Samo u prošloj godini uhvaćeno je više od dve stotine pasa, udomljeno stotinak.

Na području grada Bora je oko sedam stotina pasa lutalica, što je značajno manje u odnosu na prethodne godine kada ih je, prema procenama, bilo više od hiljadu„, kaže Aleksandar Gajić iz Zoohigijenske službe.

Osim udomljavanja, nevladine organizacije obezbeđuju hranu, seno, ali i dodatnu opremu za što kvalitetniji rad ove službe.

U skladu sa povećanjem uhvaćenih uličnih pasa smanjuje se i broj ujeda. Na području Grada Bora u prošloj godini ih je zabeleženo oko 270, za 50 ujeda manje nego u 2021.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *